Catler DMS 203 japonský kuchársky nôž

158.49 €

Univerzálny japonský kuchársky nôž typu Gyuto patrí k základnému vybaveniu japonských kuchárov. Má všestranné využitie, je veľmi silný a ostrý, preto je ideálny na krájanie mäsa, rýb a zeleniny. Dĺžka čepele 203/ celková dĺžka 338 mm.Dnes sa damascénska oceľ delí na „liatu“ a „zvárkovú“.Liaty damask vznikal roztavením ocele v malých hlinených téglikoch a následným pridávaním rôznych prímesí podľa receptúry kováča. Naproti tomu je zvárkový damask vrstvený, tvorený najmenej dvoma druhmi ocelí alebo ocele a iného kovu.Používa sa mäkká pružná oceľ v kombinácii s tvrdou vysokouhlíkovou oceľou v desiatkach až stovkách vrstiev.Geniálna a doposiaľ neprekonaná technológia preslávených japonských kováčov, vedela spojiť pružnú a tvrdú oceľ tak, aby sa snúbili ich jedinečné vlastnosti v unikátnej dielo samurajských mečov.Nože série DMS sú vyrobené zvárkovou technológiou v 67 vrstvách, zlúčili mäkkú oceľ VG2 a tvrdú oceľ VG10. Vďaka tomu získali skvelé vlastnosti - extrémnu tvrdosť, pružnosť a dlhú životnosť. Dodávateľom materiálu pre nože je japonská oceliareň TAKEFU.Rukoväte nožov sú vyrobené z javorového dreva a sú upravené metódou KEBONY. Táto technológia, vyvinutá v Nórsku, je patentovaný proces, ktorý bez škodlivých látok a toxínov, zosilňuje bunkovú štruktúru použitého javora a zdôrazní nielen prvotriedne vlastnosti tvrdého dreva, ale aj bohatú hnedú farbu.

Podobné produkty

Univerzálny japonský kuchársky nôž typu Gyuto patrí k základnému vybaveniu japonských kuchárov. Má všestranné využitie, je veľmi silný a ostrý, preto je ideálny na krájanie mäsa, rýb a zeleniny. Dĺžka čepele 203/ celková dĺžka 338 mm.Dnes sa damascénska oceľ...
158.49 €
Pre všetkých milovníkov ázijskej kuchyne je tu naša Veľká japonská kuchárka. Zoznámi vás s najobľúbenejšími receptami a naučí vás ich pripravovať krok za krokom. Okrem obľúbených sushi prináša aj mnohé ďalšie špeciality. Dozviete sa, ako pripravovať ryby, ryžu...
6.99 €
Japonský nôž na pečivo má charakteristickú dlhú zúbkovanú čepeľ. Vďaka tomuto pílkovému ostriue ľahko nakrája aj veľmi chrumkavý chlieb alebo bagetu bez stláčania striedky a drvenia kôrky. Ergonomická protišmyková rukoväť pre bezpečnú aj pohodlnú prácu. Dĺžka...
118.99 €
Japonský nôž Santoku je určený predovšetkým pre ázijskú kuchyňu. V japončine znamená santoku tri využitia – poradia si s krájaním, drvením a sekaním mäsa, zeleniny a rýb. Dĺžka čepele 178/ celková dĺžka 313 mm.Dnes sa damascénska oceľ delí na „liatu“ a „zvárkovú“.Liaty...
158.49 €
Sedm ingrediencí a tato kniha stačí k tomu, abyste se stali mistry japonské kuchyně! Přiznejme si to: japonské pokrmy vypadají lákavě a omamují barvami a exotickými vůněmi a chutí. Doma se do nich ale pustí jen málokdo; bojíme se, že je jejich příprava příliš...
26.07 €
Kuchyně Dálného východu je zdravá a nemusejí se jí bát ani začátečníci. Každý recept používá nejvýše deset surovin, které se dnes dají pohodlně sehnat v dobře zásobených obchodech nebo na internetu. Příprava je popsána krok za krokem. Dozvíte se, jak správně...
8.07 €
Samolepiace fototapety s motívom kvetov sa perfektne hodia do Vašej kuchyne! Sakura je japonské pomenovanie čerešne ako rastliny a hlavne jej kvetu, ktorý rozžiari priestor a vďaka farbám prinesie jemnosť a pozitívnu energiu. Vychutnajte si jedlo či obľúbené...
43 €
Vôňa Japonska vo vašej kuchyni Pripravte si doma pravé japonské vegetariánske lahôdky: rámen, miso, suši a jedlá z ryže, zeleninové chuťovky, grilované jakitori aj dezerty. Stevan Paul, autor úspešnej kuchárskej knihy Japonská kuchyňa: Recepty na každý deň,...
25.56 €
Vôňa Japonska vo vašej kuchyni Pripravte si doma pravé japonské lahôdky: rámen, miso, suši a sašimi, vegetariánske jedlá aj pokrmy z grilu. Autor Stevan Paul prináša 80 receptov, v ktorých vysvetľuje, ako funguje bežná príprava japonského jedla. Okrem klasiky...
25.56 €